Blogg

Vi har nå samlet inn medlemmenes e-postadresser og sender ut medlemsbrev til dem med jevne mellomrom. Her oppfordrer vi også medlemmer og andre til å bli med på dugnader på Flatøya. Vi er en gjeng som stiller trofast opp, men trenger absolutt forsterkninger og nytt blod i dette arbeidet. Og det er bare å slå fast: dugnad på Flatøya er en artig og trivelig opplevelse som vi gjerne deler med mange flere, så er du interessert er det bare å ta kontakt, og aller helst melde deg inn i Venner av Flatøy fyr.

27. november 2023

10.mai var 18 velvillige dugnadsfolk på strandrydding og rydding generelt på Flatøy fyr. I tillegg til å samle søppel langs strendene ryddet vi hele fjøsen og sagde opp alle gamle materialer til ved. Det ble ryddet i husene og hengt opp tre nye vitrineskap i i spisestuen. Det  har blitt laget dørsskilt med navnetrekket til alle fyrvokterne og noen av ektefellene, og disse ble hengt opp utenfor ulike rom. Rune Johansen sirklet rundt øya og tok bilder fra alle kanter, og Bjørn Stemland foreviget oppryddingsarbeidet. Det var et fantastisk vær, så vi kunne ta i bruk vår nye store platting til en herlig grill-lunsj. Noen av deltakerne hadde overnattet fra dagen før, og hadde en ubeskrivelig kveld oppe i fyret med en fantastisk solnedgang. Gleder oss til neste gang

23. mai, 2014

Venner av Flatøy fyr fikk i april byggetillatelse til å bygge opp igjen naustet på Flatøya, og 19. mai startet arbeidet med forskaling av grunn-muren. Harald Kristiansen og Eivind Karlsen fikk utover nødvendige materialer og fikk nesten ferdig forskalingen. Resten av arbeidet må ferdiggjøres snarest, slik at Ronny Brunes kan starte på byggingen av naustet i juni.

I tillegg var Trygve Kristensen og Roald Andreassen med og malte dele av maskinhuset. Her gjenstår også noe arbeid, vi håper på like fint vær som det var den dagen, slik at vi kan få malt de siste veggene også. Da blir fyret å skinne som en edelstein for de som kommer dit eller reiser forbi!!

23. mai, 2014